Kimler Katılmalı
Eğitim, bilişim ve iletişim teknolojileri, satış, pazarlama, marka, ürün yönetimi, alternatif kanallar, iş geliştirme, finans, CRM, analiz ve ürün geliştirme konularında çalışan; digital transformasyon ile ilgili bilgi edinmek ve dünyadaki örnekler ve kullanılan araçları öğrenmek isteyen herkesin katılımına uygundur.
Amaç
Teknoloji ve teknoloji ile iş modellerinde gerçekleşen inovasyonlar, pek çok sektöre yönelik olarak da yıkıcı etkilere neden olmakta. Finans sektörü ve Finansal Kurumlar da gelişen teknolojiler ile birlikte hızla dijitalleşirken; yeni müşteri edinmek, satışları ve ciroyu artırmak, sürdürülebilir büyüme elde etmek temel öncelikler olmayı sürdürüyor… Öte yandan, finans sektöründe sürekli artan rekabet, çoğalan ve çeşitlenen kanalların etkisi; mobilin de gücü ile sürekli artış gösteren ödeme uygulamaları, müşterilerin kafasında karışıklığa neden olmakta. Bununla birlikte, değişim, oldukça önemli fırsatları da barındırmakta…
Teknoloji ile mevcut sistemler ve süreçler daha hızlı hareket eden firmaların ve start-upların geliştirdiği modeller ile değişiyor: Konaklama sektöründe Airbnb, ulaşım sektöründe Uber, Lyft, perakende sektöründe Amazon, yayıncılık sektöründe Netflix, mesajlaşma uygulamasında Whatsapp, otomotiv sektöründe Tesla örneklerinde olduğu gibi. Bu uygu-lamalar, geleneksel sektörleri ve alışılmış ürün, servis ve markaları da ciddi anlamda tehdit ediyor.
Dijital dönüşümde başarı kazanan firmalar, müşteri ihtiyacını doğru anla-yarak, problemlere etkili bir çözüm getiriyor; çözümleri müşteri ile test ede-rek, daha iyi ürün ve hizmetler sunabiliyorlar. Bu süreçte, “lean start-up, minumum viable product (MVP), business model canvas, design thinking (tasarım odaklı düşünme)” gibi araçlar öne çıkıyor.
Bu eğitimdeki amaç, dijital dönüşümü tetikleyen teknoloji trendlerini ve iş modellerini inceleyip, dönüşümün boyutunu analiz ederken; başarılı dijitalleşme örnekleri ile fark yaratabilen uygulamaları mercek altına almak; dijitalleşme adına kurumsal bir yol haritası ve stratejik bir plan oluşturmak için gerekli adımları katılımcılar ile paylaşmak.
Eğitim İçeriği
Eğitmen
Sayın Ergi Şener,
Türkiye'de teknoloji alanında takip edilmesi gereken 20 kişiden biri olarak gösterilen" (*) Ergi Şener, 2005 yılında Sabancı Üniversitesi Mikro Elektronik Mühendisliği'nden mezun oldu. Yine aynı üniversitede Telekomünikasyon ve Yönetim alanında Sanayi Liderleri Programı çift yüksek lisans derecesini tamamlayan Ergi Şener halen İşletme alanında doktora eğitimine devam etmektedir.
Kariyerine 2007 yılında, Sabancı Üniversitesi'nin Yatırım Fonu, Inovent destekli New Tone Technology Solutions kurucu ve yönetici ortağı olarak başlayan Ergi Şener, bu şirketin satılması sonrasında 2009-2013 yılları arasında sırasıyla Garanti Ödeme Sistemleri’nde CRM yöneticisi, Turkcell'de Yeni Teknolojiler Bölümü'nde Kıdemli Ürün Yöneticisi olarak çalışmıştır. 2013 yılında MasterCard bünyesinde Güney Doğu Avrupa İş Geliştirme ve İnovasyon Yöneticisi olarak çalışmalarını sürdürmüştür.
2014 yılında Metamorfoz adlı Fintech Start-up'ının kurucuları arasında yer almış, 2016'da da Bonbon Teknoloji'nin kurucularından olarak CEO'luğunu üstlenmiştir. Halen Hollanda merkezli bir kuluçka merkezi olan IdeaField'in Yönetici Ortaklığı'nı sürdürmektedir.
Ergi Şener, kariyeri boyunca geliştirdiği ve yönettiği ürün ve servisler ile "Retail Innovation Award", "Global Telecoms Business Innovation Award", "MasterCard Europe President's Award for Innovation" ve "Payment System of the Year Award" gibi farklı ödüllere layık görülmüştür. Ergi Şener, aynı zamanda Sabancı Üniversitesi ve Bahçeşehir Universitesi MBA/EMBA Programı Öğretim Görevlisi ve WeMore Strategic Disrupters teknoloji danışmanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Şener, aynı zamanda öncü haber sitesi mynet.com'un da teknoloji editörlerindendir." Hürriyet Gazetesinde de makaleleri yayınlanmaktadır.
* Teknolo 2016 & 2017 araştırmasına göre.
Eğitim Tarihi |
28-29 Ocak 2025 |
Eğitim Saatleri |
14:00 – 17:00 |
Eğitim Yeri |
Çevrimiçi Toplantı Ortamı |